Zuidwest Drenthe Kaart

Zuidwest Drenthe KaartAfgelopen jaren zijn de recreanten vertrouwd geraakt met de Zuidwest Drenthe Kaart, bekend onder de naam “Kaart voor Vakantie en Vrije Tijd”. Deze kaart was de afgelopen decennia het kompas voor de vakantieganger in Zuidwest Drenthe en het aangrenzende gebied. De Zuidwest Drenthe Kaart is in het voorjaar 2010 geheel vernieuwd en in een oplage van 5000 exemplaren uitgegeven. Een kaart met moderne, frisse uitstraling en toeristische informatie, tips voor wandelroutes en bezienswaardigheden op de achterzijde. Uiteraard is de kaart voorzien van het volledige netwerk van fietsknooppunten en fietsroutes, alsmede de uitloopgebieden voor honden in het gehele gebied. De vernieuwde kaart heeft geleid tot een overweldigend verkoopsucces. In het voorjaar 2011 vond een update plaats en is de kaart voorzien van een losse, handige recreatiekaart op A3 formaat en grotere schaal. Met op de ene zijde het Nationaal Park Dwingelderveld en op de andere zijde het Nationaal Park Drents Friese Wold. De kaarten worden aangeleverd in een doorzichtige insteekhoes.

Historie Zuidwest Drenthe Kaart

De Zuidwest-Drenthe Kaart voor vakantie en vrije tijd bestaat al bijna vijftig jaar en was eind jaren zestig een nieuw fenomeen in toeristisch Nederland. Mede daardoor kreeg het ook landelijk navolging. In 1967 in eerste instantie ontwikkeld voor Ruinen en Dwingeloo. In die tijd bestond er alleen nog maar een simpel kaartje achter op een folder van de VVV. Na diverse aanvragen uit de regio werd de kaart uitgebreid met diverse randgebieden. Het Reestdal, De Wieden, Slagharen (Ponypark) in het Zuiden en Appelscha en Hooghalen in het Noorden werden toegevoegd. Er kwamen kaarten voor Noord-, Oost- en Midden-Drenthe via de provinciale VVV. Straatnamen staan erbij, maar ook nummers van ANWB-paddenstoelen, fietsknooppunten en de onderlinge afstanden, jachthavens, pontjes, kerken, campings, wandelroutes en namen van gehuchten en streken. Verzin het maar en het is op deze kaart te vinden. Inmiddels wordt iedere twee jaar een geactualiseerde versie van de Zuidwest Drenthe Kaart uitgegeven. En voor hetzelfde geld krijgt de koper er sinds enige jaren ook een extra fietskaartje bij van de nationale parken!

Verkrijgbaar bij Tourist Info Ruinen

Uiteraard is de Zuidwest Drenthe Kaart bij het TIP kantoor in Ruinen verkrijgbaar! Kom eens langs bij de Tourist Info Ruinen en aanschouw met eigen ogen waarom de ZWD kaart zo’n overweldigend succes is geworden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Zuidwest Drenthe Kaart kunt u terecht op www.zwdkaart.nl.

Ommetjes Ruinen

Ommetjes Ruinen

Zuidwest Drenthe Kaart

Zuidwest Drenthe Kaart

Fietsknooppuntenkaart

Fietsknooppuntenkaart

De Hutte Cosmetics

De Hutte Cosmetics

Huus van de Taol

huus van de taol

Fietsroutes

Fietsen in Drenthe

B’ART 2016

B'art