Ommetjes Ruinen

Zin om Ruinen al wandelend te verkennen zonder daarbij alle bezienswaardigheden te missen? Dan zijn de Ommetjes Ruinen precies wat u zoekt! Ommetjes Ruinen, korte wandelingen die alle moois van Ruinen naar voren brengen.

Ontstaan Ommetjes Ruinen

In 2014 is de Werkgroep Ommetjes druk bezig geweest met de realisatie van de Ommetjes Ruinen. De realisatie van deze korte wandelingen komt voort als wens uit het Dorpsplan, opgesteld door de inwoners van Ruinen. Met ondersteuning vanuit Dorpsbelangen Rune en de Gemeente de Wolden heeft deze werkgroep de Ommetjes Ruinen kunnen realiseren. Kijk eens op  www.dbrune.nl/ommetjes-ruinen voor meer achtergrondinformatie.

Beschikbare Ommetjes

Ommetjes Ruinen

Er liggen vijf Ommetjes klaar, welke allemaal starten en eindigen op de Brink in Ruinen. De routes hebben verschillende lengtes, variërend van 2, 3, 4, 5 of 10 kilometer. De routes van de Ommetjes zijn zo gekozen dat ze langs de verschillende bezienswaardigheden van het dorp gaan. Geen enkele bezienswaardigheid wordt overgeslagen! Ieder Ommetje heeft zijn eigen herkenbare kleur, waardoor verkeerd lopen bijna onmogelijk wordt gemaakt.

Route ‘Via Lissabon naar Engeland’

Een korte wandeling van 2 kilometer door de omgeving Ruinen en ondertussen ook Lissabon en Engeland meepakken? Laat u verrassen door deze korte, spannende wandeling.

Route ‘Kleine Padties’

Lopen over de ‘kleine padties’ die Ruinen rijk is. Wat ‘kleine padties’ zijn? Daar komt u achter bij deze route van 3 kilometer.

Route ‘Molenroute’

De naam van deze route voorspelt al een beetje de richting. Een absolute aanrader voor liefhebbers van (koren)molens! Deze route is 4 kilometer lang.

Ommetjes RuinenRoute ‘Havenzathe’

Wist u dat er in Ruinen vroeger een kasteel heeft gestaan? Deze route van 5 kilometer leidt u langs de voormalige locatie van Kasteel de Oldenhof.

Route ‘Rondje Ruinen’

Benieuwd naar alle Ommetjes en vol frisse energie? Dan is er de route ‘Rondje Ruinen’ van 10 kilometer die alle Ommetjes met elkaar verbindt. Zo mist u zeker geen enkele bezienswaardigheid!

Meer informatie

De folders voor de routes zijn exclusief beschikbaar bij het TIP kantoor in Ruinen. Dit is ook de start van alle routes. In de folder vindt u een kaartje waarop de routes staan afgebeeld plus extra informatie over de verschillende routes en bezienswaardigheden. Voor een leuke kennismaking met Ruinen en directe omgeving nodigen wij u uit één of meerdere routes te proberen.

Ommetjes Ruinen

Ommetjes Ruinen

Zuidwest Drenthe Kaart

Zuidwest Drenthe Kaart

Fietsknooppuntenkaart

Fietsknooppuntenkaart

De Hutte Cosmetics

De Hutte Cosmetics

Huus van de Taol

huus van de taol

Fietsroutes

Fietsen in Drenthe

B’ART 2016

B'art