Fietsroutes omgeving Ruinen

Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en je fietst zo van het ene landschap in het andere. Een mooie fietsroute vinden is heel eenvoudig. Er is ruim 30.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Van die 30.000 kilometer heeft de provincie Drenthe er verhoudingsgewijs het meest. Geen wonder. Fietsers houden van de rust en idylle van de uitgestrekte heidevelden, dromerige esdorpen en de weidsheid van het veen. Ga vooral eens kijken in de late zomer, als de hei verandert in een paars tapijt.

Fietsen in Drenthe

In de Drentse bossen en op de hei ben je ver weg van de bewoonde wereld. In Drenthe beleef je de natuur nog echt. Er zijn informatiecentra waar je kunt starten voor een mooie tocht door de natuur. Leuk voor de kinderen zijn de uitzichtpunten die her en der verspreid liggen in de bossen. Dat Drenthe ook prachtige meren heeft is minder bekend. Maar zeker de moeite waard om te ontdekken. Drenthe is het paradijs voor de fietsliefhebber. Eindeloos fietsen over maar liefst 1.700 kilometer aan fietspaden, afwisselende landschappen, schilderachtige dorpjes en de leukste dagjes uit. Kom heerlijk tot rust, of zoek juist het avontuur op met de mountainbike door de bossen, duinen en de modder.

Fietsroutes omgeving Ruinen

In de omgeving Ruinen en dan vooral het gebied Zuidwest Drenthe zijn diverse mooie fietsroutes uitgezet. Mooie fietstochten die je laten fietsen langs de meest mooie, idyllische plekjes die je maar bedenken kunt. Welke route u ook kiest, u zult zich zeker niet vervelen. Een greep uit de fietsroutes die voor u klaarliggen bij TIP kantoor Ruinen

Kom eens kijken op het TIP kantoor om de routes in te zien. Onze vrijwilligers geven u graag advies en vertellen u waar u de mooiste plekjes kunt vinden.

Ommetjes Ruinen

Ommetjes Ruinen

Zuidwest Drenthe Kaart

Zuidwest Drenthe Kaart

Fietsknooppuntenkaart

Fietsknooppuntenkaart

De Hutte Cosmetics

De Hutte Cosmetics

Huus van de Taol

huus van de taol

Fietsroutes

Fietsen in Drenthe

B’ART 2016

B'art