Fietsknooppuntenkaart

Een nieuwe manier van het bewegwijzeren van fietsroutes: de fietsknooppuntenkaart. De kaarten worden inmiddels in een groot aantal provincies van Nederland verspreid en zijn daardoor niet geheel onbekend onder fietsend Nederland. Qua naamgeving staat de fietsknooppuntenkaart ook wel bekend onder fietsknooppuntennetwerk, fietsroutenetwerk en knooppuntensysteem.

Hoe werkt de fietsknooppuntenkaart?

Een fietsknooppuntennetwerk is heel eenvoudig: U fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Bekijk het filmpje hieronder voor een beknopte uitleg.

Uw eigen route samenstellen

Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen en stippelt op internet of via een gekochte kaart een route uit. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad. De nummers volgen!

Fietsknooppunten in Drenthe

De Stichting Zuidwest Drenthe Kaart realiseert op dit moment het fietsknooppuntennetwerk. Het sluit aan op de fietsknooppunten in Friesland en Overijssel. Uniek aan het Drentse fietsknooppuntensysteem is de volledige integratie met de bestaande ANWB bewegwijzerde fietsroutes die de provincie rijk is. Vrijdag 3 juli 2009 werd het fietsknooppuntensysteem Zuidwest-Drenthe officieel geopend. Ook werden de nieuwe website en de fietskaart met de knooppunten Zuidwest-Drenthe gepresenteerd. De gemeenten Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Westerveld en Midden-Drenthe zijn in 2009 voorzien van een systeem van knooppuntborden en – panelen. Woensdag 12 mei 2010 werd het fietsknooppuntennetwerk Oost-Drenthe officieel geopend. Het hele netwerk bestaat uit zo’n 20.000 routebordjes en 500 panelen. Kijk voor meer informatie ook eens op: Fietsen in Drenthe

Beschikbare fietsknooppuntenkaarten

FietsknooppuntenkaartBij de Tourist Info Ruinen zijn diverse fietsknooppuntenkaarten verkrijgbaar. Speciaal voor onze regio richten wij ons op de gebieden

  • Noord- en Midden Drenthe
  • Oost Drenthe
  • West Drenthe

Meer informatie

Benieuwd naar de kaarten en de mogelijkheden? Kom eens langs bij de Tourist Info Ruinen. Onze vrijwilligers laten u graag de fietsknooppuntenkaart zien en vertellen u graag hoe u deze moet gebruiken.

Ommetjes Ruinen

Ommetjes Ruinen

Zuidwest Drenthe Kaart

Zuidwest Drenthe Kaart

Fietsknooppuntenkaart

Fietsknooppuntenkaart

De Hutte Cosmetics

De Hutte Cosmetics

Huus van de Taol

huus van de taol

Fietsroutes

Fietsen in Drenthe

B’ART 2016

B'art