De Hutte Cosmetics

Op zoek naar een typisch Drents geurtje of een typische Drentse zeep? Op het TIP kantoor in Ruinen hebben we een breed assortiment met diverse producten van De Hutte Cosmetics. De Hutte-Cosmetics is een bad-en doucheproducten bedrijf. Dit bedrijf onderscheid zich door het gebruik van natuurlijke grondstoffen in een authentieke verpakking én een origineel etiket! En dat met typische Drentse producten!IMG_2808

Is de geur van Drenthe, de geur van de hunebedden, van de TT rubber en benzine, van de heide, de geur van de boerenstal of toch van de koeienvlaai? Ben Hut van De Hutte Cosmetics heeft het zich een tijdlang afgevraagd. De ultieme Drentse geur is volgens de parfumeur uit Zuidwolde toch ‘de geur van de schaapskooi’. Na het maken van de Heide shampoo, Hunebed shampoo en het andere Drentse geurtje met de geur van rubber en benzine heeft Hut volgens eigen zeggen met deze nieuwe parfum nu de geur waar het om draait.

Ben HutIn een interview met Ben Hut vertelde hij zelf het volgende: ‘Al een tijdje ben ik bezig met het maken van geuren. Zo probeer ik al een tijdje een echte Drentse geur te maken. Ook andere Drentse zeep makers hebben geprobeerd de echte Drentse geur te maken maar dat is volgens mij tot nu toe niet goed gelukt. De geur van, heide, hooi en kruiden of van de hunebedden, ik heb ze allemaal gemaakt. Zelfs de gras geur is niet de geur van Drenthe. Ook deze is door mij gemaakt. Nee de enige echte Drentse geur is de geur van de schaapskooi, daar ben ik van overtuigd. En juist deze heb ik na kunnen maken. Dit is de oergeur van Drenthe, ik kon het wel uit schreeuwen van geluk’.

Grote parfumeurs in Europa staan er volgens Hut versteld van. Wat hij allemaal heeft ontwikkeld aan bijzondere geuren. ‘Als Drentse boeren parfumeur zoon van de cafetaria houders Jan Hut en Griet Snippe uit Ruinen zal ik daarom mijn afkomst niet verloochenen. Ik doe heel veel inspiratie op in de Drentse dorpen Ruinen, Zuidwolde en Echten. En niet te vergeten de Kraloose Heide bij Ruinen. Ik noem bewust de naam Dwingeloose heide niet omdat ik vind dat Ruinen ook nog steeds een belangrijke rol speelt op deze hei’.Ben Hut assortiment

Hut geeft het zelf toe; ‘Ik ben misschien een wat een bijzondere man met mijn geurtjes en zeepjes. Maar ik wil de mensen in heel Nederland en daar buiten laten weten dat de geuren van wat de natuur ons biedt niets verandert zijn, en nog steeds lekker zijn net als vroeger toen wij snel tevreden waren met wat we hadden. De mensen gaan steeds meer wennen aan de chemisch samengestelde geuren. Deze zullen ook lekker zijn, maar wij gaan steeds verder bij de natuur weg. Het is wat mij betreft nog niet te laat. Laten we zuinig zijn op wat we hebben en maak gebruik van de natuurlijk geuren. De geur van de schaapskooi past daarom prima in dit plaatje’.

Benieuwd naar deze bijzondere producten van De Hutte Cosmetics? Kom eens kijken bij het TIP kantoor in Ruinen! Wij hebben een breed scala aan authentieke producten, leuk om zelf te gebruiken maar ook erg leuk om weg te geven!

Kijk ook eens op  www.dehutte-cosmetics.nl voor meer informatie.

Ommetjes Ruinen

Ommetjes Ruinen

Zuidwest Drenthe Kaart

Zuidwest Drenthe Kaart

Fietsknooppuntenkaart

Fietsknooppuntenkaart

De Hutte Cosmetics

De Hutte Cosmetics

Huus van de Taol

huus van de taol

Fietsroutes

Fietsen in Drenthe

B’ART 2016

B'art